Links

Er zijn heel wat leuke en interessante dingen te vinden op het web. Hieronder vind je een aantal links naar programma’s en sites die heel bruikbaar zijn bij het maken van een website. Open source software. Inkscape b.v. waarmee je leuke logo’s kunt maken, bitmaps bewerken en nog veel meer leuke dingen kunt doen. En W3Schools is handig als naslagwerk als je wilt weten hoe je iets wijzigt in html/css. Alles is gratis! Ook de site met afbeeldingen!

W3Schools Online Web Tutorial – hier vind je alles over html en css. Dit is heel bruikbaar om de site naar je hand te zetten. Denk b.v. aan iets groter maken of juist onzichtbaar maken.

Pixabay.com – een hele leuke site met allerlei gratis afbeeldingen. Hier heb ik niets aan toe te voegen. Je moet gewoon gaan grasduinen.

Bobdewebbouwer.com – een conculega met een mooie WordPress handleiding op de site. Visueel, erg sterk!

Inkscape – gratis grafische software waar je hele leuke dingen mee kunt doen zoals het maken van een logo. Maar je kunt ook afbeeldingen van vorm laten veranderen. In samenwerking met Gimp is dit een waardevol programma. Probeer gewoon eens uit.

Inkscape tutorials – les krijgen en wegwijs gemaakt worden in Inkscape

Gimp – een soort Adobe Photoshop maar dan anders. 🙂 Een heerlijk programma om afbeeldingen te schalen, transparantie toe te voegen, achtergronden te verwijderen en met lagen te leren werken.

Gimp tutorials – lessen waarin Gimp wordt uitgelegd.

Hexadecimale kleuren – een enorm kleurenpalet waaruit je de notatie kunt kiezen die je nodig hebt zoals hexadecimaal of RGB. Je kunt de kleurnotaties ook om laten zetten van b.v. RGB naar HEX of HSL.

LibreOffice – een Officepakket zoals Microsoft Office. Het is compatible met Microsoft Office en een bundeling van verschillende toepassingen zoals tekenprogramma, rekenprogramma, tekstverwerker en nog veel meer.

MailChimp – is een Plugin van WordPress. Hiermee kun je een nieuwsbrief maken en versturen. Ik raad je aan eerst de tutorial hieronder goed te bekijken. Het is best wel ingewikkeld als je er nog niet mee gewerkt hebt.

Tutorial MailChimp Nieuwsbrief – als je een nieuwsbrief op je site wilt, kijk hier dan eens naar. Er wordt van A tot Z uitgelegd hoe je een nieuwsbrief kan maken.

Don`t copy text!